رسانه‌های اسرائیل تلاش می‌کنند تا خط خبری آمادگی اسرائیل برای حمله یکجانبه به ایران را مجددا احیاء کنند و برای تأثیرگذاری بر روند توافق هسته‌ای با ایران، آخرین تلاش‌های خود را بکار بسته‌اند.

گروه بین‌الملل مشرقناامیدی اسرائیل از حمایت آمریکا از این رژیم در برابر ایران و شروع دوباره تهدید ایران به حمله نظامی در رسانه‌های این رژیم، تمرکز اصلی جریان رسانه‌ای صهیونیست‌ها در روز گذشته بود. ادامه تلاش برای حساس کردن ایران در قبال احتمال خرید تسلیحاتی مصر از روسیه و اتحاد این رژیم با عربستان در برابر تغییر مسیر آمریکا در منطقه، از دیگر موضوعات مورد توجه روزنامه‌ها و پایگاه‌های خبری اسرائیل بود.

گروه بین‌الملل مشرق ازین پس اخبار ایران در رسانه‌های اسرائیلی را با هدف ارائه تحلیلی جامع از فضای غالب رسانه‌ای این رژیم بر ضد ایران و شناسایی خطوط القایی آن‌ها به افکار عمومی، بصورت روزانه منتشر خواهد کرد.

تایمز اسرائیل: توقف یا توافق در مسیر طرح تحریم‌های جدید علیه ایران

"دولت اوباما در بالاترین سطح برای تعویق طرح تحریم‌های جدید بر ضد ایران به کنگره آمریکا فشار وارد کرده است."

"پایگاه خبری "پُلیتیکو" آمریکا از جلسات فشرده مذاکره بر سر موضوع ایران در کاخ سفید طی دو روز گذشته خبر داده است. جان کری درحالی روز چهارشنبه یک جلسه صبحانه با سناتور رابرت کورکر عضو برجسته کمیته روابط خارجی سنا برگزار کرد که سایر مقامات دولت آمریکا در کاخ سفید با سایر اعضای این کمیته جلسه داشتند."

جن ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا

"جن ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم در این‌باره اظهار داشته است: با اینکه ما می‌دانیم کنگره قصد دارد تحریم‌های جدیدی تصویب کند، اما فکر می‌کنیم در حال حاضر باید این کار را متوقف کرد، همانطور که پیش‌تر هم این درخواست را مطرح کردیم، تا ببینیم آیا مذاکرات به توافق می‌انجامد یا خیر."

همزمان با تلاش‌ها برای رسیدن به توافق هسته‌ای، فشار لابی اسرائیل بر کنگره شکاف میان کاخ سفید و کنگره را که پیش‌تر بر سر لایحه بودجه این کشور نیز به تقابل منجر شده‌ بود، تشدید کرده است. اما تا کنون اوباما نشان داده است در مقابله با فشارهای لابی اسرائیل بر کنگره، چندان نرمش نشان نمی‌دهد.

رابرت منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و از مهره‌های بشدت تحت نفوذ آیپک، از جمله سناتورهای حامی تشدید تحریم‌ها بر ضد ایران بوده است که به لابی‌ اسرائیل قول داده بود با تحریم‌های جدید، صادرات نفت ایران را به کم‌تر از 500 هزار بشکه در روز برساند.

هاآرتص: منابع خبری کویت:معامله اطلاعاتی میان ایران و غرب برای اطلاع از جزئیات سرنوشت "رون آراد" خلبان اسرائیل

"روزنامه السیاسه کویت در گزارشی نوشته است منابع اطلاعاتی غربی می‌گویند در قبال دادن اطلاعاتی از 4 دیپلمات ربوده شده ایرانی در لبنان، اطلاعاتی از سرنوشت «رون آراد» خلبان مفقود شده اسرائیلی گرفته‌اند."

"این گزارش که به نقل از منابع اطلاعاتی غربی منتشر شده، هنوز تأیید نشده است."

رون آراد کمک خلبان اسرائیلی که در سال 1986 طی عملیاتی در لبنان ناپدید شد

هاآرتص در ادامه به نقل از این روزنامه کویتی می‌نویسد: با بهبود روابط میان ایران و کشورهای غربی، این معامله اطلاعاتی صورت گرفته است و حسین موسوی برادر یکی از دیپلمات‌های ایرانی که در سال 1982 در لبنان ربوده شدند، یکی از افرادی بوده است که اطلاعاتی در مورد سرنوشت رون آراد به منابع غربی داده است.

پس از تیره شدن روابط آمریکا و اسرائیل، رویکرد رسانه‌های صهیونیستی در پوشش اخبار ایران با هدف تأثیر بر افکار عمومی داخل ایران و ساکنین سرزمین‌های اشغالی چرخش محسوسی پیدا کرده است.

جروزالم پست: با نزدیک شدن ایران به مرحله قابلیت هسته‌ای، کشورهای منطقه نیز برنامه هسته‌ای خود را پیش می‌برند

"بر هیچ‌کس پوشیده نیست که برنامه هسته‌ای حکومت شیعه ایران، تنش‌های بسیاری را با کشورهای سنی منطقه موجب شده است و کشورهای منطقه را برای داشتن برنامه هسته‌ای ترغیب کرده است."

"ترکی الفیصل رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان در سال 2011 گفته بود در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، عربستان نیز سلاح هسته‌ای تولید خواهد کرد. روزنامه گاردین نیز در سال 2010 گزارش داد که مقامات اطلاعاتی غربی از تعهد پاکستان به تجهیز عربستان به سلاح هسته‌ای در صورت بروز بحران در منطقه خبر دادند."

این خبر درحالی منتشر می‌شود که عربستان در حال تبدیل شدن به یکی از متحدین اصلی اسرائیل در منطقه است، لذا این رژیم واکنشی به احتمال مسلح شدن عربستان به سلاح هسته‌ای نشان نخواهد داد.

جروزالم پست در مورد حرکت دیگر کشورهای منطقه به سمت داشتن برنامه هسته‌ای می‌نویسد: "محمد النشائی دانشمند مصری می‌گوید از آنجا که دنیای پیرامون ما مانند جنگل شده و هر کشوری با داشتن دو، سه یا 20 بمب اتمی کشور دیگری را تهدید می‌کند، بنابراین ما هم انرژی هسته‌ای می‌خواهیم،برای بازدارندگی نظامی. ایران و اسرائیل این کار را انجام داده‌اند، ما نیز باید انرژی هسته‌ای داشته باشیم. باید بتوانیم از خودمان دفاع کنیم."

"امارات نیز در حال ساخت نیروگاه هسته‌ای با اهداف صلح‌آمیز است."

"اردن نیز طرح ساخت اولین راکتور هسته‌ای خود را آماده کرده است."

"ترکیه نیز با امضای قراردادی 22 میلیون دلاری با ژاپن، دومین راکتور هسته‌ای خود را خواهد ساخت."

"براساس گزارش‌های منتشر شده، دیگر کشورهای عربی نیز برای داشتن برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای در حال برنامه‌ریزی هستند."

حرکت کشورهای دیگر منطقه به سمت داشتن برنامه هسته‌ای که بازدارندگی اتمی اسرائیل را به خطر خواهد انداخت، یکی از نگرانی‌های همیشگی این رژیم و کشورهای غربی بوده است.

هاآرتص: چگونه شیمون پرز اسرائیل را از حمله به ایران باز داشت

هاآرتص در گزارشی بدون اشاره به ناتوانی و هراس اسرائیل از درگیری با ایران، مسئولیت عدم حمله این رژیم را به گردن شیمون پرز انداخته و می‌نویسد:

"مخالفت رئیس جمهور اسرائیل با گزینه نظامی بر ضد ایران، هزینه‌هایی را هم در پی داشته است."

"خیلی نزدیک بود. اسرائیل از 2010 تا سال 2012، بطور مکرر در آستانه حمله به ایران قرار داشت. بنیامین نتانیاهو، ایهود باراک و آویگدور لیبرمن متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران را وظیفه خود می‌دانستند؛ چرا که عقیده داشتند دیگر کشورهای جهان این کار را نخواهند کرد."

"موشه یعالون، دن مریدور، بنی بگین، گابی اشکنازی، مئیر داگان و یووال دیسکین شش وزیری بودند که نتانیاهو، باراک و لیبرمن را از اقدام نظامی علیه ایران بازداشتند. اما شیمون پرز کسی بود که مخالفت با حمله نظامی را رهبری می‌کرد. پرز هم در داخل و هم در خارج از اسرائیل تلاش کرد تا مانع حمله به ایران شود؛ و در آخر موفق هم شد. پرز از حمله، جنگ و بروز یک بحران داخلی عمیق جلوگیری کرد."

هاآرتص در ادامه با اعتراف به پیشرفت‌های ایران و تبدیل شدن به یک قدرت منطقه‌ای، آن را بهای سنگین ممانعت پرز از حمله به ایران می‌داند.

"اما امروز این موفقیت رئیس جمهور بر نخست وزیر، وزیر دفاع و وزیر خارجه، بهای سنگینی در پی داشته است. یکسال پس از حذف گزینه نظامی، ایران 19 هزار سانتریفیوژ آماده دارد که قابلیت چرخش سریع به سمت برنامه نظامی را به این کشور می‌دهد. یکسال پس از کنار گذاشتن گزینه نظامی، ایران به یک قدرت منطقه‌ای مشروع تبدیل شده است."

این درحالی است که لفاظی‌های مکرر نتانیاهو برای حمله به ایران و تعیین کردن چندباره زمان حمله که به سوژه‌ای طنز برای رسانه‌ها تبدیل شده بود و تطهیر چهره نتانیاهو برای احیای آبروی از دست رفته بر سر گزینه نظامی علیه ایران، در دستور کار رسانه‌های اسرائیل قرار گرفته است.

دبکا: آمادگی برای توافق قریب الوقوع هسته‌ای با ایران؛ آمریکا در حال حذف گزینه نظامی، ارتش اسرائیل آماده حمله

"فرماندهی ارتش اسرائیل، در حال حاضر روی این فرضیه کار می‌کند که توافق هسته‌ای ایران و آمریکا نزدیک و در آخرین گام است، آنها طرحی را آماده می‌کنند که برای حمله یکجانبه نظامی علیه برنامه هسته ای ایران تا سال 2014م. در وضعیت مقدّماتی پیشرفته ای، قرار بگیرد. از این رو در این هفته نیروهای مسلح اسرائیل (IDF) درخواست بودجه‌ای 1 میلیارد دلاری را مطرح کرده است."

"منابع نظامی دبکا، برای اوّلین بار گزارش دادند که محتوای اصلی توافق، کامل شده است. اما باراک اوباما قصد دارد قبل از کریسمس اعلام کند که تنها به توافق نسبی با ایران رسیده و مذاکرات ادامه خواهد یافت."

به گزارش دبکا، مذاکرات ایران و آمریکا در سه سطح برگزار شده است:

1- دیپلمات‌های آمریکایی و ایرانی و کارشناسان هسته‌ای در وین درباره ابعاد فنی این توافق، بحث کردند. ععمده این ملاقات‌هادر مقرّ آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین بود.

2- جان کری وزیر خارجه و وندی شرمن (معاون سیاسی‌اش) و رئیس تیم مذاکره‌کننده آمریکا؛ سطح دوم مذاکرات در برابر جواد ظریف و معاونش عبّاس عراقچی را بطور مستقیم اداره می کنند.

3- سطح سوم، توافق بر سر تحریم‌هاست. این بخش از توافق بدست مقامات «دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا»[OFAC](ناظر بر اجرای تحریم‌ها) و کارکنان ارشد از دفتر رئیس جمهور روحانی، اجراء شده است.

آنها در تلاش هستند تا معیّن کنند که کدام تحریم‌ها و در چه گامی از مذاکرات برداشته شوند.

با تلاش دولت اوباما برای توقف موقت تصویب تحریم‌های جدید در کنگره و بی‌اثر ماندن لابی اسرائیل، هم‌چنین با واکنش جان کری به خواسته‌های نتانیاهو، رسانه‌های اسرائیلی با قطع امید از کمک آمریکا برای حمایت از گزینه نظامی، خط اقدام یکجانبه اسرائیل بر ضد ایران را پیگیری می‌کنند.

پیش‌ از این، نتانیاهو نیز در جلسه کابینه این رژیم گفته بود از تنها ماندن در برابر ایران هراسی ندارد.

دبکا: درخواست متمم بودجه برای حمله به ایران

پایگاه اسرائیلی دبکا وابسته به منابع اطلاعات ارتش اسرائیل پس از تنها ماندن این رژیم و مواضع جنگ‌طلبانه‌اش در قبال ایران، بار دیگر خبر تصمیم کابینه اسرائیل برای بررسی و آمادگی حمله به ایران را منتشر کرده است:

"کابینه سیاسی امنیتی اسرائیل در جلسه اضطراری روز چهارشنبه خواستار توقف طرح کاهش هزینه‌های نظامی اسرائیل شدند. وزارت دفاع اسرائیل همچنین برای آمادگی نیروهای مسلح اسرائیل طی هفته‌های آینده برای تقابل نظامی احتمالی با ایران، درخواست افزایش بودجه را داده‌ است."

اسرائیل تهدید کرده است که در صورت "توافق بد" با ایران، این رژیم به تنهایی گزینه حمله نظامی را پیگیری خواهد کرد.

دبکا: قاهره به دنبال موشک‌های بالستیک برد متوسط روسیه

منابع خبری اسرائیل طی روزهای گذشته اخباری مبنی بر خرید تسلیحاتی مصر از روسیه منتشر کرده‌اند که در آن، موشک‌های بالستیک اس‌اس – 25 روسیه با برد متوسط نیز وجود دارد. پایگاه دبکا با تهدید نشان دادن این خرید تسلیحاتی برای ایران می‌نویسد:

"مصری‌ها از مسکو درخواست سلاح‌های پیشرفته‌ای را کرده‌اند که تا کنون آمریکا از ارائه آن‌ها خودداری کرده است. یکی از این سلاح‌های موشک‌های بین‌قاره‌ای بالستیک با برد متوسط است که می‌تواند تا ایران و بیشتر کشورهای خاورمیانه را پوشش دهد."

"قاهره درحالی بدنبال تجدید روابط نظامی خود با روسیه است که عربستان، دیگر متحد آمریکا به ژنرال السیسی هشدار داده است که وابستگی خود به آمریکا را کاهش دهد. عربستان پس از تغییر موضع آمریکا در قبال ایران و سوریه، از سیاست‌های این کشور بشدت عصبانی است. قرار داد خرید تسلیحات مصر و روسیه نیز زمانی منعقد شد که بندر بن سلطان رئیس سازمان اطلاعات عربستان، در کرملین با پوتین دیدار کرد."

تیره شدن روابط عربستان و آمریکا، سعودی‌ها را به حرکت به سوی اتحاد جدیدی متمایل کرده است. منابع اسرائیلی پیش از این از رویکرد جدید اسرائیل برای اتحاد با کشورهای عربی منطقه از جمله عربستان خبر داده بودند.

نارضایتی اسرائیل و عربستان از مواضع اخیر امریکا در موضوعاتی از جمله ایران و صلح خاورمیانه، به نقطه مشترک اسرائیل و عربستان برای اتحاد در برابر سیاست‌های آمریکا تبدیل شده است.

هاآرتص: بحث درباره ایران و گفتگوهای صلح، موضوع سفر هفته‌ آینده کری به خاورمیانه

"تنها دو هفته پس ازد دیدار جان کری و بنیامین نتانیاهو در رم ایتالیا، وزیر خارجه آمریکا هفته آینده به رام‌الله و بیت‌المقدس سفر خواهد کرد. انتظار می‌رود جان کری در این دیدار در مورد برنامه‌ هسته‌ای ایران و گفتگوهای غیرسازنده اسرائیل و مقامات تشکیلات خودگران، صحبت کند."

کاخ سفید با ادامه پیدا کردن اختلافات با اسرائیل بر سر ایران و گفتگوهای صلح، تلاش می‌کند مقامات این رژیم را نسبت به سیاست‌های خود توجیه نماید و تضمین‌های لازم را برای تأمین امنیت اسرائیل بدهد. در همین راستا، کاخ سفید هم نشستی را با سران لابی‌های اسرائیل در آمریکا برگزار کرد تا جزئیات سیاست‌هایش در قبال ایران را شرح دهد.

"یکی از مقامات ارشد اسرائیل گفته است جان کری روز سه شنبه وارد بیت‌المقدس می‌شود و در سفر منطقه‌ای خودع به مصر و اردن نیز سفر خواهد کرد. وی روز چهارشنبه در بیت‌المقدس با نتانیاهو و در رام‌الله با محمود عباس دیدار خواهد کرد."

جان کری و دولت آمریکا یکی از مخالفان سرسخت شهرک‌سازی‌های اخیر اسرائیل در کرانه باختری و قدس شرقی بوده است که براساس آن، رژیم صهیونیستی قرار است 5 هزار واحد مسکونی در این مناطق بسازد.

به جز آمریکا، کشورهای اتحادیه اروپا و انگلیس نیز شهرک سازی های غیرقانونی اسرائیل در اراضی اشغالی را به شدت محکوم کردند که به تیرگی روابط تل‌آویو با کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه منجر شده است.

کانال 7 اسرائیل: مقابله با ایران هسته‌ای از طریق یک تاکتیک رزم چینی

یک استاد دانشگاه هاروارد در مورد چگونگی بازدارندگی اسرائیل در برابر ایران هسته‌ای با اشاره به یک تاکتیک رزم چینی، راه‌های بازدارندگی اسرائیل را منحصر به توان نظامی، گنبد آهنین و کلاهک‌های هسته‌ای نمی‌داند و تأکید میکند امنیت اسرائیل با دیپلماسی و مشروعیت‌بخشی به خود حاصل می‌شود.

«هنر رزم‌آوري»اثرسون‌تزو بزرگترين اثر نظامي باستاني چين محسوب ميشود که در جهان تاثيرات گستردهاي دارد. تاکتيکهاي جنگي و افکار فلسفي تشريح شده دراين اثر در ابعاد نظامي، سياسي و افتصادي مورد کاربرد عمومي قرار گرفته است.

براساس این هنر چینی، باید دشمن را بدون درگیری مستقیم، تضعیف کرد و با ضربات غیرمستقیم آن را از پای انداخت.

سون‌تزو طرفدار آن بود که تا حد امکان وبا بهاي هرچه کمتر،به پيروزيهاي هرچه بزرگتر دست يابد، براي رسيدن به اين هدف وي بر حيلههاي جنگي تاکيد ميکرد، وي خاطر نشان ساخت: بهترين حيله براي کسب پيروزي اقدامات سياسي بوده و شيوه ديپلماتيک بعد از آن است، توسل به زور و حمله به شهر تدابير بد واجتنابناپذير محسوب ميشود.

هاآرتص: فاکسمن رئیس کمیته ضد افتراء: ضعف آمریکا، اسرائیل و یهودیان آمریکا را به خطر انداخته است

آبراهام فاکسمن رئیس کمیته ضد افتراء (ADL) که یکی از لابی‌های اصلی اسرائیل در آمریکاست، با انتقاد شدید از سیاست‌های آمریکا گفته است که این کشور گرفتار ضعف و عقب‌نشینی شده است و دیگر نمی‌توان روی آن حساب کرد.

"آمریکا تغییراتی را در پیش گرفته است که هم امنیت اسرائیل و هم آسایش جامعه یهودیان آمریکا را به خطر می‌اندازد." فاکسمن می‌گوید که سیاست‌های آمریکا موجب "بی‌خوابی" او شده است.

فاکسمن با انتقاد از کنگره آمریکا که مانع حمله سریع این کشور به سوریه شد، توافق آمریکا با طرح روسیه در مسئله سوریه را یکی دیگر از عقب‌نشینی‌های این کشور خواند.

به گفته فاکسمن، انزوای آمریکا در جنگ جهانی دوم، موجب بروز آن فاجعه برای یهودیان شد، و این‌بار نیز آمریکا رویکردی را در پیش گرفته است که انگار می‌خواهد از معادلات جهان کنار برود.



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    چه شیر تو شیریه. چه قدر بی اساس واسه خودشون تحلیل میکنن.مردمشون واقعا این روزنامه ها رو میخونن؟
  • جمالی ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    اسراییل در حدی نیست که قدرت رویا رویی باایران راداشته باشد این ژست های نمایشی صرفا برای این است که بگوید من هم در این میان هستم سران رژیم صهیونیستی فکر میکنند ایران هم مثل کشور های عربی است که از اسم اسراییل می ترسند ایران اصلا اسراییل را به رسمیت نمی شناسد چه رسد به سران هذیان گوی انها
  • ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    0 0
    جرج فریدمن» مسئول مرکز راهبردی استراتفور «مشکل آمریکا با ایران، برنامه هسته‌ای این کشور نیست، مسئله اصلی آن است که ایران نشان داده است نه فقط بدون رابطه با آمریکا، بلکه در حال دشمنی با آن نیز می‌توان قدرتمندترین کشور منطقه در همه عرصه‌ها، از جمله نظامی، علمی و تکنولوژیک بود. ایران از این رهگذر به الگویی برای کشورهای منطقه تبدیل شده و بهار‌عربی- بخوانید انقلاب‌های اسلامی- را پدید آورده است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس